Servicii de endodontie dentara Braila

endodontie-dentara

Endodontie profesionala

Cariile dentare sunt principalele urgente in domeniul stomatologiei. Ele reprezinta motivul principal pentru dezvoltarea multor probleme dentare. Netratate la timp, cariile se raspandesc rapid si afecteaza dintii pana cand se afla in imposibilitatea de fi salvati.

In ultimul stadiu, caria se extinde pana la radacina dintelui si determina dureri continue. Alt efect al inflamatiei pulpei dentare este si sensibilitatea in timpul masticatiei. In asemenea cazuri, este atins nervul. Insa, totul va fi rezolvat rapid si eficient cu ajutorul serviciilor de endodontie realizate in clinica dentara Biodent.

Microscopul endodontic este aparatul utilizat de specialisti pentru a determina cu exactitate nivelul de complexitate si tehnicile de realizare a tratamentului. De asemenea, pot fi identificate si alte complicatii precum traumatismele alveolo-dentare. Intr-un astfel de mod, este sporit gradul de precizie al rezultatului final si sunt indepartate eventualele riscuri sau probleme. In unele cazuri, pot interveni sensibilitati diverse, insa medicul dentist va prescrie medicamente in functie de nevoile fiecaruia. De asemenea, pacientul va primi recomandari cu privire la efectuarea corecta a procesele de curatare si intretinere ale dintilor. Periajul necorespunzator este cel care sta la baza multor boli dentare care au repercusiuni grave asupra sanatatii intregului organism. Tratamentul endodontic este denumit si tratament de canal, obturatie de canal ori scoaterea nervului. Este o procedura stomatologica care are ca scop salvarea unui dinte care a fost afectat pana in interiorul sau, acolo unde se afla zona numita pulpa dentara, compusa din: nervul dintelui, vase de sange, tesut conjunctiv. Tratamentul radacinilor dentare, cunoscut si sub numele de tratament endodontic sau "scoaterea nervului" in termeni populari, salveaza dintii distrusi de carii adanci sau pe cei care au suferit infectii. Tratamentul endodontic ajuta pacientul sa isi mentina zambetul natural, sa continue sa manance alimentele preferate si sa fie mai putin expus unor tratamente stomatologice viitoare; cu o ingrijire corespunzatoare, majoritatea dintilor care au avut tratament de canal, pot avea o rata de longevitate foarte mare.

Cand se face tratamentul de canal?

Exista diverse motive care pot conduce la realizarea tratamentului endodontic (de canal), printre care:

  • cariile avansate care afecteaza interiorul dintelui (nervul);
  • traumatismele dentare care ajung pana la radacina dintelui si pot produce o inflamare a nervului;
  • plombarea repetata a unui dinte pentru care se doreste reconstructia corespunzatoare cu o coroana dentara (poate necesita indepartarea nervului);
  • o lucrare protetica care implica slefuirea dintelui, ca de exemplu puntea dentara;
  • prezenta abcesului dentar

Cum se desfasoara procedura de tratament de canal?

In cadrul tratamentului de canal, pulpa dentara din centrul dintelui, inflamata sau infectata, se indeparteaza.Apoi dintele este curatat si dezinfectat cu atentie.Urmeaza procedura de obturare, adica umplerea si sigilarea canalelor radiculare cu un material numit gutaperca.In felul acesta nu se vor mai putea dezvolta infectii pe viitor.

La final, dintele este refacut cu o coroana sau cu o plomba, astfel isi recupereaza pe deplin functionalitatea pe arcada.

DE RETINUT:Este de preferat sa aiba loc tratamentul de canal, in loc de extractia dintelui.Salvarea dintilor naturali este intotdeauna cea mai buna optiune.Nimic artificial nu poate inlocui aspectul sau functia unui dinte natural.

Tratamentul de canal reprezinta astfel optiunea favorabila.Are o rata mare de succes si multi dintre dintii tratati endodontic au o durata de viata indelungata.

Trebuie sa stiti ca investitia intr-un tratament de canal endodontic inseamna:

  • SALVAREA DINTELUI NATURAL-dintele al carui nerv a fost afectat, va putea in continuare sa isi pastreze functia masticatoare si estetica, putand avea o durata lunga de viata cu o ingrijire corespunzatoare.
  • EVITAREA ULTERIOARA A UNOR TRATAMENTE LUNGI SI COSTISITOARE-daca nu se realizeaza tratamentul de canal, alternativa este extractia dentara;pentru inlocuirea dintelui pierdut se va recomanda implantul dentar, care implica un proces de tratament desfasurat pe o perioada lunga de timp si costuri cu mult mai mari.

Ce este retratamentul endodontic?

Dintii pentru care s-a realizat un tratament de canal pot fi pastrati o viata intreaga cu o ingrijire orala adecvata.Dar, in acelasi timp, este posibil ca ei sa nu se vindece corespunzator si sa devina durerosi dupa luni sau chiar ani de zile de la realizarea tratamentului de canal.

In cazul in care dintii tratati prin tratamentul de canal nu au evoluat corespunzator, exista posibilitatea salvarii lor cu ajutorul retratamentului endodontic.

Prin urmare, este posibil ca dintele sa nu se vindece in urma tratamentului de canal, asa cum s-ar fi dorit, din diverse motive precum:

  • prezenta unor canale inguste sau curbate, care nu au fost tratate in timpul procedurii initiale.
  • amplasarea coroanei sau a altei restaurari dentare la o perioada lunga de timp de la realizarea tratametului de canal;

Poate aparea o problema noua, chiar si in cazul in care dintele a fost tratat cu succes, ca exemplu:

  • aparitia unei carii, ce poate expune la bacterii materialul de umplere a canalului, provocand o noua infectie in interiorul dintelui.
  • o coroana crapata, fisurata sau rupta, ori o restaurare coronara adaptata incorect, care poate expune dintele la o noua infectie.
  • aparitia unei linii de fractura la nivelul dintelui tratat.

Sunteti in cautarea unui medic stomatolog in Braila? Ati ajuns in locul potrivit!