Servicii de parodontologie Braila

servicii-de-parodontologie

Parodontologie profesionala

Acumularea excesiva a placii bacteriene este raspunzatoare pentru dezvoltarea bolilor parodontale. Primele semne care indica astfel de actiuni sunt inflamatiile si sangerarile spontane de la nivelul gingiei.

Cu trecerea timpului, intervine mobilitatea dentara si mai apoi caderea dintilor. Preventia este una dintre cele mai eficiente metode in asemenea cazuri. In ceea ce priveste gingivita, primul stadiu al paradontozei, medicul dentist va utiliza tehnici de igienizare si detartraj profesional. Se vor indeparta depozitele de tartru excesiv. In astfel de cazuri, tratamentul nu este nici dureros, nici costisitor.

Totusi, daca nu se intervine din timp, boala va avansa pana in momentul in care singurele solutii vor deveni lucrarile protetice. Paradontoza, va cauza pierderea rapida a dintilor. Daca numarul dintilor care cad devine din ce in ce mai mare, atunci va fi afectata si structura osoasa a cavitatii orale. In asemenea situatii, medicul chirurg va interveni prin realizarea aditiilor osoase. Gingia poate suferi, de asemenea, modificari, iar singura solutie va fi integrarea grefelor gingivale. Interventia nu va fi dureroasa pentru ca medicul chirurg va utiliza anestezie locala.

Totusi, in functie de nivelul dificultatii fiecarui caz va fi nevoie de mai multe vizite in clinica stomatologica. La final, pacientul va primi informatii si sfaturi despre realizarea periajului dentar si a intretinerii corecte a cavitatii orale. In cazul lucrarilor protetice este nevoie de o atentie la detalii sporita pentru a putea ajunge la toate suprafetele dentare. Pe langa periuta clasica, este nevoie si de utilizare a dusului bucal, atei dentare si apei de gura. Controlul periodic nu poate lipsi. De asemenea, viciile de orice fel ar trebui indepartate cu orice pret.

Sunteti in cautarea unui medic stomatolog in Braila? Ati ajuns in locul potrivit!